Muren geïsoleerd

Muurisolatie is een isolatie maatregel die voorkomt dat er veel van de gestookte warmte verloren gaat. Zonder muurisolatie verliest de woning namelijk veel warmte en dat is zonde… Het zorgt niet alleen voor een hogere energierekening maar ook voor minder comfort in de woning.

Met muurisolatie zijn deze problemen op te lossen, de woning wordt warmer en de energierekening daalt. En naast deze voordelen is het ook nog eens goed voor het milieu.

Bij muurisolatie zijn er drie mogelijkheden maar… er steekt er één met kop en schouders bovenuit. Hierbij hebben we het over spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie is een isolatie maatregel die uit te voeren is wanneer de woning beschikt over een spouw. Dit is een ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van de woning. Omdat spouwmuur relatief goedkoop is en een zeer korte terugverdientijd heeft is het anno 2017 een zeer populaire manier van isolatie.

Naast spouwmuurisolatie is er de manier om de woning via de buitenkant van de woning te isoleren. Dit is een methode die wordt uitgevoerd als er geen spouwmuur aanwezig is. De isolatie maatregel om de woning vanaf de buitenzijde te isoleren kan een groot voordeel hebben omdat er een zeer dikke isolatielaag kan worden aangebracht zonder dat er leefruimte verloren gaat. Het isolatie materiaal wordt op bestaande buitenmuur aangebracht waarna er nieuwe gevelbedekking wordt aangebracht.

U raad het al… als de buitenkant van de muur geïsoleerd kan worden kan dat ook met de binnenkant… Dat klopt. De muren isoleren vanaf de binnenzijde van de woning is een mogelijkheid, het isolatie materiaal wordt op de aanwezige binnenmuur aangebracht. Er zijn hiervoor verschillende methodes. De methodes zorgen er allen voor de dat de woonruimte een stuk kleiner wordt omdat er vaak een voorwand geplaatst wordt.

De voordelen van isolatie zijn vooral de energiebesparing en het betere comfort in de woning. De gestookte warmte blijft beter binnen en hierdoor hoeft u minder te stoken. Het minder stoken zorgt er natuurlijk weer voor dat u bespaart op de energierekening.